Železniční doprava

Brno chce pořídit až 40 nových tramvají Škoda ForCity Smart v hodnotě 2,4 miliardy

Skupina Škoda Transportation vyrobí pro další české město obousměrné tramvaje z řady ForCity Smart. Dopravní podnik města Brna podepsal smlouvu na nákup až 40 nových obousměrných tramvají. První dodávka pěti tramvají bude uskutečněna do února 2023. Další dodávky se budou uskutečňovat dle finančních možností podniku.

Škoda ForCity Smart je moderní obousměrné tříčlánkové a 100% nízkopodlažní vozidlo s otočnými podvozky. Komfortní provoz umožňuje plná adheze vozidel, která například zajišťuje spolehlivé jízdní vlastnosti i při nepříznivém počasí.

Přečtěte si také

Tramvaj pojme až 233 cestujících, z toho 64 sedících a dosahuje maximální rychlosti 70 km/h. Cestující se mohou těšit na komfortní, klimatizovaná, prostorná a bezbariérová vozidla, v jejichž interiéru jsou k dispozici dva velké multifunkční prostory například pro invalidní vozíky, dětské kočárky, případně jízdní kola. Nové tramvaje nabízí i přehledný informační systém s obrazovkami a panely. V tramvajích slouží také kamerový systém, který významně přispívá k zajištění bezpečnosti provozu a zamezení vandalismu.

Brno se přidá mezi další česká i zahraniční města, kde již jezdí tramvaje z rodiny Škoda ForCity Smart. Jedná se například o Ostravu, Plzeň, Helsinki, Tampere či německý Bonn a Mannheim.

Přečtěte si také

Back to top button