Železniční doprava

Škoda Transportation dodá 24 tramvají pro tři braniborská města

Tramvaje ForCity Plus si objednaly dohromady města Frankfurt nad Odrou, Branibor nad Havolou a Chotěbuz (Frankfurt (Oder), Brandenburg an der Havel a Cottbus). Tradiční česká značka zvítězila v celoevropském výběrovém řízení, které bylo ojedinělé tím, že ho vyhlásily společně tři dopravní podniky.

Škoda dodá celkem 24 vozidel s opcí na dalších 21. Celková hodnota kontraktu dosahuje téměř 3 miliard korun. Nová vozidla Škoda ForCity Plus nahradí stávající vysokopodlažní tramvaje, které se ve zmíněných městech blíží ke konci svojí životnosti. Vozidla budou dodávána ve dvou šířkách, protože navzdory velkému počtu identických požadavků a podmínek existuje také řada individuálních požadavků jednotlivých měst. Třináct z 24 objednaných vozidel poputuje do Frankfurtu, čtyři plus případně osm dalších z opce do Braniboru a zbývajících sedm plus třináct z opce si objednala Chotěbuz.

Přečtěte si také
Škoda ForCity Plus pro Chotěbuz (FOTO: Škoda Transportation)

Tramvaje Škoda ForCity Plus jsou moderní jednosměrné tříčlánkové a 70% nízkopodlažní vozidla s dvěma otočnými a jedním neotočným podvozkem. Cestující se mohou těšit na komfortní, klimatizovaná, prostorná a bezbariérová vozidla, v jejichž interiéru jsou k dispozici multifunkční prostory pro invalidní vozíky, dětské kočárky, či jízdní kola. Informační systém v nových tramvajích bude přehledný s několika obrazovkami a panely. Součástí výbavy vozu bude pak i kamerový systém, pro lepší přehled řidiče a zvýšení bezpečnosti provozu.

Škoda ForCity Plus pro Branibor (FOTO: Škoda Transportation)

Pro skupinu Škoda Transportation to znamená další úspěch v Braniborsku, kde již jezdí nízkopodlažní tramvaje v Schöneiche-Rüdersdorf. Kromě toho je 14 tramvají Škoda ForCity Classic v provozu v Saské Kamenici (Chemnitz) a aktuálně probíhá zakázka nízkopodlažních tramvají ForCity Smart pro města Mannheim, Heidelberg, Ludwigshafen a Bonn.

Přečtěte si také

Back to top button