Motorismus

Evropská premiéra Mitsubishi Outlander PHEV 4×4

Evropská premiéra Mitsubishi Outlander PHEV 4×4. Společnost Mitsubishi Motors Europe představuje nový Outlander PHEV ze segmentu SUV-D, a pokračuje tak v uvádění nových produktů a investicích na evropském trhu. Vlajkový model mění zavedená pravidla hry svým jedinečným pojetím, které zákazníkům nabízí zcela novou perspektivu.

Nový Outlander PHEV, vyvinutý speciálně pro evropský trh, přináší dynamiku a sofistikovanost. Model vycházející z produktové koncepce I-Fu-Do-Do (v japonštině „originální a velkolepý“) se chlubí dlouhým dojezdem Plug-In hybridního pohonu, pozoruhodným vzhledem, špičkovou úrovní bezpečnosti i pohodlí a novou úrovní kvality, kterou se značka posouvá na zcela novou úroveň evropského trhu.

Přečtěte si také

Nový Outlander PHEV je postaven na mezinárodních úspěších a robustních základech všech tří předchozích generací. Předchůdce byl prvním, kdo přinesl kombinaci Plug-In hybridního pohonu a karoserie SUV. Model, pro nějž se od roku 2013 rozhodlo přes 200 000 evropských zákazníků, získal četná ocenění a uznání za znamenitost. Dnešní Outlander čtvrté generace, který je zároveň druhou generací Plug-In hybridního provedení, je připraven navázat na úspěšné základy svého předchůdce a nabídnout evropským zákazníkům novou úroveň inovací.

„Mitsubishi Outlander PHEV byl prvním, kdo zkombinoval Plug-In hybridní pohon s karoserií SUV, a na evropský trh se nyní tato vlajková loď vrací s cílem změnit pohled zákazníků a vybudovat si jedinečné postavení v tomto segmentu,“ uvedl Frank Krol, prezident a CEO společnosti Mitsubishi Motors Europe. „Model vyvinutý pro Evropu se díky spojení pozoruhodného designu a Plug-In hybridní technologie nové generace stává tím, kdo mění pravidla hry. Nový Outlander PHEV, jenž přináší výrazně delší čistě elektrický dojezd, mimořádnou úroveň kvality s pečlivým důrazem na každý detail a pohostinnost v duchu japonských tradic omotenashi, jakož i širokou škálu asistenčních systémů a komfortních prvků, představuje další fázi produktové ofenzivy naší společnosti.“

Design vozu potvrzuje smělý a neústupný charakter, jenž prostřednictvím výrazné estetiky dává najevo dobrodružného ducha. Odvážná a výrazná přední partie nového Mitsubishi Outlander PHEV nese vizuální identitu „dynamický štít“, pro značku typickou. Postoj vozidla při pohledu z boku vyjadřuje stabilitu a robustní horizontální strukturu karoserie s atletickými křivkami. Vymodelovaný šestiúhelníkový styl zádě znázorňuje pevnost, zatímco horizontální provedení zadních světel klade důraz na stabilitu a šířku vozidla.

Po usednutí do vozu je patrný dojem kvality vyplývající z japonského řemeslného zpracování a pečlivého důrazu na každý detail včetně přísného zaměření na volbu materiálů a barev s cílem zprostředkovat vysokou úroveň kvality, tiché prostředí a vzdušnou atmosféru.

Výsledkem intenzivní spolupráce Mitsubishi s průkopnickým specialistou na ozvučení Yamaha je prémiový audiosystém, postavený na sdílených cílech a filozofii nabídnout všem členům posádky nového Outlanderu PHEV pohlcující posluchačské zážitky.

Pod vnější schránkou pak nové Mitsubishi Outlander PHEV představuje nový rozměr elektrifikace v podobě špičkového Plug-In hybridního pohonu nové generace s elektrickým dojezdem na vrcholu třídy. Systém s ještě hospodárnějším provozem a využitelností za reálných podmínek se chlubí hladkým zrychlováním v kombinaci s tichým chodem a příkladnou jízdní dynamikou.

Klíčové schopnosti tohoto SUV doplňuje řada nejmodernějších systémů pasivní i aktivní bezpečnosti k zajištění cestovní bezpečnosti na vrcholu třídy – včetně nově pojaté konstrukce karoserie, pokrokových a propracovaných systémů na podporu řízení, palubní elektroniky zprostředkující řidiči všechny potřebné informace a systémů sledování situace kolem vozidla.

To vše je podepřeno pětiletou tovární zárukou, na kterou jsou uživatelé Mitsubishi již zvyklí a která je jednou z klíčových hodnot této značky.

Záruka kvality Mitsubishi v podobě pětileté garance (s omezením na 100 000 km) přináší uživatelům pocit jistoty a odlišuje nový Outlander PHEV od konkurence. Současně symbolizuje odhodlání značky nabízet vozidla, která jsou výjimečná oproti konkurenci.

Výroba nového Mitsubishi Outlander bude spuštěna v závodu Okazaki společnosti Mitsubishi Motors koncem roku 2024, kdy se tento vůz zařadí do omlazené modelové nabídky a naváže na nedávno uvedené nové ASX a zcela nový COLT.

Zdroj
Mitsubishi Motors
Back to top button