Zprávy

Amazon přijal první zboží do svého nového distribučního centra v Dobrovízi

Amazon oznamuje, že necelý rok po zahájení výstavby začal přijímat zboží do svého prvního distribučního centra v České republice v Dobrovízi.

„Dnes jsme spustili příjem zboží v našem novém distribučním centru. Vše šlo přesně podle plánu. Náš tým v Dobrovízi nás jen utvrdil v přesvědčení, že zde máme skvělé manažery a ty nejlepší zaměstnance,“ řekl Roy Perticucci, viceprezident Amazonu pro Evropu.
 
Tým vedoucích zaměstnanců distribučního centra se zúčastnil školení v USA a v Evropské unii. V České republice se sešel na začátku srpna, kde pracoval po boku evropského týmu Amazonu pro rozjezd nových center.
 
První zboží, které dorazilo do Dobrovíze, byla dětská hračka (plastový traktůrek), který přijal pracovník distribučního centra Tomáš Beneš. „Jsem rád, že jsem mohl být na úplném začátku Amazonu v novém distribučním centru v Dobrovízi. Všichni jsme tu dnes měli pocit, že se účastníme něčeho skutečně přelomového,“ řekl Tomáš Beneš pracující v oddělení příjmu zboží dobrovízského distribučního centra.
 
Distribuční centrum se nyní musí rychle zaplnit zbožím, aby mohlo v průběhu září 2015 začít plnit objednávky zákazníků.
 
Amazon stále zpracovává žádosti o práci na trvalý poměr a brzy začne hledat přibližně 3 000 sezonních zaměstnanců, kteří pomohou zvládnout vánoční špičku. Kandidáti se budou na tyto pozice moci hlásit prostřednictvím agenturních partnerů Amazonu Adecco a Randstad. Informace budou k dispozici na internetových stránkách www.pracevamazonu.cz. Společnost také stále hledá zaměstnance na manažerské pozice v oblasti logistiky, provozu, financí, HR a IT a také servisní techniky. Zájemci o práci najdou více informací včetně popisu jednotlivých pozic na webu http://www.amazon.jobs/location/czech-republic.
 
Amazon svým pracovníkům nabízí řadu výhod. Mezi ně patří konkurenceschopný plat, měsíční bonus ve výši až 10 % a balíček benefitů jako jsou dotovaná teplá jídla, pět týdnů dovolené, příspěvek na penzijní spoření a životní pojištění včetně pojištění invalidity. Na pracovišti mají k dispozici vodu, kávu a čaj zdarma. Amazon jim také zajišťuje dopravu autobusy do práce zdarma z Prahy a řady míst Středočeského a Ústeckého kraje. Svým stálým zaměstnancům také nabídne inovativní program Career Choice, v rámci kterého jim zaplatí až 95 % nákladů na vzdělání v celé řadě oborů, aniž by jej potřebovali k výkonu své práce v Amazonu.
 
Distribuční centrum o rozloze 95 000 metrů čtverečních je součástí evropské distribuční sítě Amazonu a pomůže obsluhovat současné i budoucí požadavky ze strany stále se rozrůstající zákaznické základny. Centrum zajistí, že zákazníci Amazonu z celé Evropy dostanou své zásilky rychle a spolehlivě. Moderní budova bude disponovat například klimatizací všech prostor, internetovým připojením prostřednictvím Wi-Fi pro zaměstnance zdarma, plně vybavenou jídelnou s vlastní kuchyní či možností bezhotovostního placení v kantýně a prodejních automatech.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button