Zprávy

BENEŠ a LÁT přebírá TTS Polak od TTS Group

TPA Horwath zastupovala jako finanční poradce společnost BENEŠ a LÁT a.s. při převzetí české společnosti TTS Polak s.r.o. od TTS Tooltechnic system AG&Co. KG (TTS Group).

Společnost BENEŠ a LÁT (BaL) oznámila k 31. 3. 2013 převzetí společnosti TTS Polak, která je tradičním výrobcem vysokotlakých odlitků určených pro prvotřídní profesionální nástroje v širokém průmyslovém použití. Záměrem slévárenského specialisty BaL je posílit svou pozici preferovaného vývojového partnera nabízejícího širokou paletu aplikací odlitků z neželezných kovů pro automobilový průmysl a průmysl profesionálního nářadí.
 
„Vítáme, že TTS Polak bude součástí naší společnosti. Synergie mezi portfoliem technologií BaL a Polak podpoří BaL v jeho snaze stát se ještě silnějším partnerem pro dodavatele profesionálního nářadí a OEM dodavatele pro automobilový průmysl,“ komentoval spojení společností Lumír Al-Dabagh, ředitel BENEŠ a LÁT a.s.
 
„Jsme přesvědčení o správnosti spojení se skupinou BaL. Kombinace našich technologií a portfolií zákazníků bude dobrou základnou pro posílení BaL jako OEM dodavatele. Zkušenosti BaL s výrobou odlitků je dobrou zárukou pro neustálé zvyšování kvality odlitků pro naše zákazníky, zejména pro TTS Group. Dlouhodobá dodavatelská smlouva podepsaná mezi skupinami je nejlepší zárukou vzájemné důvěry, která vznikla v průběhu procesu jednání,“ dodal k transakci Guillaume Simler, ředitel TTS Polak.
 
Na úspěchu transakce se kromě TPA Horwath v pozici finančního poradce BaL podílely advokátní kanceláře AK Mgr. Marie Látové a AK Mgr. Jana Petříka, které zastupovaly BaL jako poradci v právních záležitostech spojených s celou transakcí. Společnost Angermann M&A INTERNATIONAL GmbH a advokátní kancelář Weinhold legal vystupovaly jako poradce TTS Group.
 
BENEŠ a LÁT a.s. byla založena ve 30. letech minulého století, v současné době nabízí hliníkové, zinkové a plastové produkty pro elektrotechnický a automobilový průmysl, zejména vysokotlaké a nízkotlaké odlitky.
TTS Polak s.r.o. je tradiční výrobce vysokotlakých odlitků pro prvotřídní profesionální nástroje, určené pro široké průmyslové použití (výkonné nářadí, medicínu, automobilový průmysl). Společnost se svými více než 100 zaměstnanci má kořeny v pražském podniku Polak Praha, založeném v roce 1919. Ten v roce 1927 získal jako vůbec první na světě patent na licí stroj s tzv. studenou komorou. TTS Polak byl součástí skupiny TTS Group od roku 2008 a během této doby prošel rozsáhlou modernizací.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button