Zprávy

Iveco představuje nové vozidlo New Daily Electric

Při příležitosti 19. ročníku veletrhu Ecomondo – veletrh věnovaný životnímu prostředí
v rámci obchodní činnosti – uvedla společnost Iveco na evropský trh své exkluzivní vozidlo
s nulovou produkcí emisí.

Přečtěte si také
Po skvělém úspěchu modelu New Daily, který obdržel vítězné prestižní ocenění International Van of the Year 2015, uvádí společnost Iveco světovou premiéru: New Daily Electric. Vůz byl slavnostně odhalen na veletrhu Ecomondo, který představuje akci věnovanou ekologické a cirkulární ekonomice a který se uskutečnil ve dnech 3.- 6. listopadu v Rimini Fiera.
 
Iveco New Daily Electric je vozidlo s plně elektrickým pohonem bez emisí, které garantuje maximální udržitelnost, vyniká špičkovou spolehlivostí a je dokonale vhodné pro městský provoz, jako je např. rozvážková doprava a přeprava osob.  Ve srovnání s předcházejícím modelem je u tohoto vozidla k dispozici několik nových funkcí. Díky využití vysoce výkonných odlehčených elektrických agregátů bylo možné dosáhnout snížení spotřeby energie a doba životnosti akumulátoru byla prodloužena až
o 20 procent. Dále se New Daily Electric může pochlubit zvýšením užitečného zatížení přibližně o 100 kg. Výkon akumulátoru je optimalizován pro provoz za všech povětrnostních i teplotních podmínek a akumulátory jsou stoprocentně recyklovatelné. 
 
Kromě toho umožňují patentované flexibilní režimy nabíjení Iveco dobíjet vůz Daily v domácí i veřejné síti s možností připojení k rychlonabíjecí stanici s průměrnou délkou dobíjení pouhé dvě hodiny.
New Daily Electric nabízí největší hospodárnost ve své třídě, umožňuje prodloužený dojezd až 280 km, měřeno v souladu s typovou zkouškou NEDC* (New European Driving Cycle) s využitím konfigurace tří akumulátorů.
 
Řidič si může ve vozidle zvolit jeden ze dvou jízdních režimů: Režimy Eco a Power: v režimu Eco je točivý moment motoru redukován pro snížení spotřeby energie, avšak bez jakéhokoli omezení maximální rychlosti vozidla. V režimu Power má řidič možnost využívat plný výkon elektromotoru. 

Přečtěte si také

Back to top button