Letecká doprava

Začíná hlavní montáž trupu vrtulníku Bell V-280 Valor

Moderní překlopný rotor umožní výrazné navýšení rychlosti a doletu a zjednoduší přistání.

Bell Helicopter, dceřiná společnost Textron Inc. (NYSE: TXT), a Spirit Aerosystems Inc. (NYSE: SPR) oznámily zahájení hlavní montáže trupu letadla Bell V-280 Valor.
 
„Spirit Aerosystems přináší týmu zkušenosti s kompozitní výrobou nasbírané během desítek let. Díky těmto zkušenostem dokážeme rychle vybudovat letadlo, jako je V-280,“ řekl Phil Anderson, senior viceprezident pro obranu ve Spirit Aerosystems, „jedná se o důležitý milník pro naši technologickou demonstrační jednotku. Společnost Spirit Aerosystems je hrdá na to, že je členem týmu Valor a jsme rádi, že pro V-280 můžeme navrhnout a sestavit kompozitní kabinu a kokpit.“
 
 „Pozemní síly USA vyžadují výrazné zvýšení rychlosti a doletu, aby mohly protivníky a jejich technologie přemoci mnohem účinněji než s využitím existujících platforem,“ řekl Mitch Snyder, výkonný viceprezident pro vojenský obchod v Bell Helicopter, „taková je vize programu Future Vertical Lift. Vyspělá technologie překlopného rotoru V-280 nabízí americkému ministerstvu obrany bezkonkurenční rychlost, dolet a vhodné zatížení pro expediční manévry k zajištění vítězství v budoucích konfliktech. Jsme přesvědčeni o schopnostech V-280 a jsme hrdí, že Spirit Aerosystems přispějí týmu Valor a V-280 svými odbornými znalostmi. Zahájení hlavní montáže trupu V-280 posouvá vysoce výkonný letoun o krok blíže k jeho dokončení.“
 
Dodání prvních trupů V-280 do sídla Bell Helicopter v texaském Amarillu je plánováno na konec tohoto roku. První let prototypu V-280 se předpokládá ve druhé polovině roku 2017.
 
Bell V-280 je s více než dvojnásobnou rychlostí a doletem v porovnání se stávajícími vrtulníky navržen tak, aby vojenským velitelům umožnil přistát na bojišti s vynikající nízko-rychlostní obratností. Efektivnější rychlost a snížený reakční čas V-280 umožní pilotům vymanévrovat jejich protivníky. Rychlost, dolet a vhodné zatížení překlopného rotoru výrazně sníží nároky na logistiku, zajištění bezpečnosti i zdravotnické péče, a tudíž i na personál a další bojovou sílu.
 
Bell Helicopter byl v čele vzniku týmu Valor, skupiny prvotřídních leteckých společností přinášejících ty nejlepší technické znalosti a schopnosti, které dokáží uspokojit potřeby ministerstva obrany.
 
Součástí týmu Valor jsou společnosti:
·        Lockheed Martin
·        Spirit AeroSystems
·        Astronics
·        Eaton
·        General Electric
·        GKN Aerospace
·        Israel Aerospace Industries
·        Lord
·        Meggitt
·        Moog
·        TRU Simulation and Training

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button