Motorismus

Isuzu v Evropě

Isuzu v Evropě. Společnost Astara podepsala se svými partnery ve společném podniku dohodu o akvizici distribučních aktivit Isuzu v Německu a Rakousku (D-MAX a N-Series), České republice a na Slovensku (D-MAX).

Společnost Isuzu Sales Deutschland GmbH, která je distributorem v těchto 4 zemích, bude integrována do společnosti Astara Western Europe, která již provozuje distribuční činnost Isuzu v Belgii, Nizozemsku, Lucembursku (D-MAX a N-Series) a Polsku (D-MAX). Dohoda ještě podléhá schválení evropských úřadů pro hospodářskou soutěž.

Přečtěte si také

Isuzu v Evropě: podnik pro další růst

Astara Western Europe (dceřiná společnost Astara) a Isuzu Motors zahájily spolupráci v roce 2004, kdy společnosti začaly komercializovat jak pick-up D-MAX, tak lehký nákladní vůz N-series v Beneluxu a později také D-MAX v Polsku.

Od zahájení provozu bylo na těchto trzích registrováno přes 20 000 vozidel Isuzu. Dnes tato úspěšná spolupráce vedla k dohodě, v níž jsou všechny země seskupeny do jednoho celku. Astara a její partneři jsou všichni odhodláni k úspěchu tohoto nového společného podniku. Transakce podléhá schválení úřadu EU pro hospodářskou soutěž a očekává se, že bude dokončena v nadcházejících měsících.

Po nastavení nové struktury bude Astara hledat nové synergie a úspory z rozsahu pro další růst podnikání Isuzu s D-MAXem v osmi výše zmíněných zemích a N-Series v Belgii, Nizozemsku, Lucembursku, Německu a Rakousku.

2 nové země pro Astaru, Česká republika a Slovensko.

Tato expanze a nová spolupráce jsou pro Astaru velmi důležité, protože společnost posiluje svou přítomnost v Německu a Rakousku a přidává Českou republiku a Slovensko do své sítě, ve které je nyní integrováno celkem 19 zemí napříč Evropou, Latinskou Amerikou a jihovýchodní Asií.

Generální ředitel společnosti Astara, Jorge Navea, je z tohoto nového společného podniku obzvláště nadšen: „S velkým uspokojením podepsala společnost Astara s našimi partnery novou smlouvu, která upevňuje náš dlouhodobý vztah. Posílení naší přítomnosti v Německu a Rakousku a přidání České republiky a Slovenska do našeho portfolia nepochybně zvýší rozsah našeho podnikání podporovaného místními týmy. S přispěním našich rozsáhlých zkušeností s digitální transformací a novým ekosystémem mobility jsme plně odhodláni podporovat dlouhodobý růst značky a sítě prodejců. Budeme i nadále růst a nabízet našim zákazníkům nejvyšší standardy kvality, abychom splnili jejich očekávání“.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button