Motorismus

Nový ředitel Schwarzmüller

Nový generální ředitel zahajuje cestu k dalšímu růstu společnosti.

Jan Willem Jongert od července nastoupí do firmy Schwarzmüller, hornorakouského výrobce užitkových vozidel, jako nový generální ředitel. Toto oznámení učinil dnes, v pondělí 24. června, předseda dozorčí rady společnosti, Dr. Johannes Hochleitner, v sídle společnosti v Freinbergu. Díky tomuto kroku se provozní management firmy Schwarzmüller Group rozroste na čtyři osoby. Podle Hochleitnera, souvisí Jongertovo jmenování se strategií další expanze firmy, která byla představena v roce 2012: „Firma Schwarzmüller se aktivně snaží o dosažení dalšího růstu a plánuje ještě další expanzi do zahraničí, která bude hlavním úkolem pro našeho nového generálního ředitele.“
 
Jongert povede management ve všech provozních firmách. Bude přímo podřízen Schwarzmüller Holdingu, který byl založen v loňském roce a jehož prostřednictvím majitelé firmy Beate Paletar a Manuela Hasenberger-Schwarzmüller řídí svou podnikatelskou skupinu. Kromě Jongerta jsou členy provozního manažerského týmu ještě Thomas Lindinger (finance), Thomas Schmalzer (výroba) a Ernst Baumberger (prodej).
 
Mezinárodní zkušenosti
Devětačtyřicetiletý Holanďan přichází do společnosti Schwarzmüller z firmy Jungheinrich, německého nadnárodního výrobce vysokozdvižných vozíků. Naposledy pracoval v Číně, kde řídil obchod v Asii a Tichomoří. Je manažerem s mezinárodními zkušenostmi, který se zaměřuje na obchod a všeobecný management. Kromě Číny pracoval pro Jungheinrich také ve východní Evropě a v Rusku. Nový generální ředitel považuje firmu Schwarzmüller za “skrytého šampióna”, který je schopen využít svých výkonů k využívání skvělých příležitostí na mezinárodních trzích.
 
Firmě se daří držet si své pozice na vysoce konkurenčním a pohyblivém trhu díky skvělé kvalitě a vysoké hodnotě pro zákazníky, říká Jongert. Dále zdůraznil, že věří, že jeho úkolem ve funkci generálního ředitele bude vytvořit nové možnosti růstu v rámci klíčových oborů, ve kterých má firma největší zkušenosti.
 
Jongert se narodil v roce 1964 v Rotterdamu, kde také vystudoval mechanické inženýrství a zahájil svou kariéru v intralogistice. V roce 2000 se v rámci své profesní kariéry dostal do Německa do firmy Jungheinrich. Zde pracoval v obchodě, obchodním rozvoji a také zastával různé manažerské pozice. Považuje se za sociálně odpovědného, silného manažera s orientací na mezinárodní podnikání.
 
Vytváříme nové obchodní příležitosti
Skupina Schwarzmüller Group představila strategii růstu v roce 2012. Firma chce využívat nové produkty k dosažení uspokojivého růstu na všech hlavních evropských trzích i na nových trzích. Podle pana Hochleitnera, předsedy dozorčí rady firmy, hodlá v roce 2013 zvýšit tržby z 229 miliónů eur na 240 miliónů eur.
 
O společnosti Schwarzmüller
Schwarzmüller Group je jedním z největších evropských výrobců užitkových vozidel. Firma působí ve 20 zemích Evropy a je jedním z předních dodavatelů návěsů, přívěsů a nástaveb ve střední, jihovýchodní a východní Evropě. Firma každý rok vyrobí kolem 7 000 užitkových vozů a zaměstnává více než 1600 lidí. Roční tržby firmy činí kolem 229 miliónů eur (konsolidovaný obrat v rámci skupiny). Neustálé inovace, desítky let zkušeností a nejvyšší standard kvality jsou hlavními charakteristikami pestré produktové řady firmy, kam patří vozidla valníková, sklápěcí, mrazírenská, nízkoložná, klanicová, cisternová, výměnná kontejnerová a další. Kromě výrobních závodů v Rakousku (Hanzing), České republice (Žebrák) a Maďarsku (Budapešť) má firma také síť servisních center po celé Evropě u všech důležitých silničních tahů a tranzitních cest. Díky tomu dokáže zajistit rychlé opravy a dodávky náhradních dílů. Nabízí také dobře vybavenou flotilu vozidel k pronájmu, která optimálním způsobem uspokojí konkrétní speciální požadavky zákazníků. Firma Schwarzmüller tak může být oprávněně nazývána jedničkou v oblasti poskytování komplexních služeb na poli silniční nákladní přepravy.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button