Motorismus

Seat ukázal Toledo, které má být dvojčetem Škody Rapid

Automobilka Seat dnes uvolnila fotografie téměř sériové podoby nové generace modelu Toledo, který by měl být dvojčetem nové Škody označované jako Rapid.

Toledo Concept se objeví příští týden na autosalonu v Ženevě, naopak představení Rapidu, který má zapadat velikostí mezi Fabii a Octavii, Škoda podle dřívějších informací odsunula až na pozdější dobu během letošního roku. Výrobu téměř stejných modelů si již Škoda a Seat spolu s Volkswagenem vyzkoušely u trojice minivozů Citigo, Mii a Up!, které produkuje bratislavský závod Volkswagenu. Škoda Rapid se má vyrábět v Mladé Boleslavi a podle serveru iDnes by stejný závod mohl produkovat i nové Toledo. 
    
Toledo Concept vzhledem vychází z konceptu Škody MissionL, který automobilka prezentovala již na podzim ve Frankfurtu. Škoda zároveň na konci minulého roku začala v Indii vyrábět verzi vozu pro tamní trh. Toledo má s délkou 4,48 metru, rozvorem 2,6 metru a zavazadlovým prostorem o objemu 500 litrů téměř stejné rozměry, jako MissionL. 
    
„Budoucí sériově vyráběný model, nové Toledo, postavené na jasné identitě značky Seat, vynikajících standardech kvality a výjimečném poměru cena/výkon napíše zcela novou úspěšnou kapitolu do naší historie. Nové Toledo znamená po rodině modelů Mii a nové Ibize další vlnu v naší modelové ofenzivě a růstové strategii,“ uvedl prezident Seatu James Muir. Seat vyrábí sedan nižší střední třídy Toledo od roku 1991. Od té doby prodal 860.000 vozů první a druhé generace.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button