Motorismus

Úspora pohonných hmot – závazek Renault Trucks

S více než třicetiletou zkušeností ve vývoji řešení pro sledování, kontrolu a redukci spotřeby paliva u svých zákazníků dnes společnost Renault Trucks vstupuje do nové etapy.

Nová strategie „All for fuel eco“ je vedle již nabízených řešení a technologií jasným závazkem celé společnosti Renault Trucks a její sítě k dalšímu snižování spotřeby u kamionů značky, od jejich prvního až do posledního kilometru.
 
Cena paliva, podílející se na zvyšování provozních nákladů dopravců, je jedním z hlavních problémů silniční dopravy. Společnost Renault Trucks, průkopník na poli snižování spotřeby paliva s více než třicetiletou zkušeností, dnes vstupuje do další etapy, ztělesněné novou strategií značky „All for fuel eco“. Strategie „All for fuel eco“ je pro každého zákazníka společnosti Renault Trucks a její sítě zárukou, že se může vždy spolehnout na široké know-how výrobce v otázkách úspory paliva.
 
Návrháři a inženýři společnosti Renault Trucks vytváří při vývoji kamionu technická řešení, s pomocí kterých lze efektivně snížit spotřebu vozidla. Práce výrobce však nekončí u bran továrny. Jakmile vyjede kamion na silnici, přichází ke slovu experti a další pracovníci sítě společnosti Renault Trucks, kteří přepravcům poskytují ta nejvýkonnější řešení pro údržbu a zlepšování parametrů spotřeby vozidel po celou dobu jejich životnosti. Od předání klíčů až ke školení hospodárné jízdy, od monitorování a analýzy spotřeby až po dílenské úpravy během pravidelné údržby vozidla, sada řešení Optifuel od společnosti Renault Trucks nabízí přepravcům celou řadu prostředků pro snižování spotřeby paliva jejich vozidel a vozových parků. Výsledky hovoří jasně: v měřítku vozového parku lze dosáhnout snížení spotřeby paliva až o 15%.
 
Strategie „All for fuel eco“ tak představuje další logický krok od průkopnického projektu výuky hospodárné jízdy zahájeného v roce 1975 (od roku 1998 pod názvem Optifuel Training). Toto školení bylo v roce 1997 rozšířeno o služby prvního řešení pro měření a analýzu spotřeby kamionu, programového vybavení Optifuel Infomax. V roce 2006 sjednotila společnost Renault Trucks svou celkovou nabídku komplementárních technologií a služeb do sady Řešení Optifuel.
 
Vedle těchto řešení pro snižování spotřeby vyvíjí společnost Renault Trucks řadu vozidel vybavených alternativními pohony (elektrická a hybridní vozidla a vozidla poháněná stlačeným zemním plynem), která jsou zákazníkům nabízena pod značkou Clean Tech.
 
Zákazníci si tak v závislosti na způsobu využití svého vozidla mohou vybírat z široké nabídky řešení pro snižování spotřeby paliva. Společnost Renault Trucks stojí po jejich boku a pomáhá jim vybrat ten správný kamion se správným pohonem ve správný čas a na správné místo. Díky strategii „All for fuel eco“ dnes všichni návrháři, inženýři, prodejci, mechanici i instruktoři zaměřují své úsilí na dosažení téhož cíle: snižovat spotřebu kamionů značky Renault Trucks od fáze vývoje až po jejich pracovní nasazení, od prvního až do posledního kilometru.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button