Zprávy

Připravovaný a ohromující živý test společnosti Volvo Trucks, nazvaný „Létající pasažér”

Je to vůbec první případ na světě, kdy za sebou nákladní vozidlo táhne pilota na paraglidu.

V novém živém testu se společnost Volvo Trucks chystá podniknout úchvatnou jízdu, při které bude za vozidlo Volvo FH upoután pilot na paraglidu. Úkolem řidiče bude udržet během stoupání po klikatých horských silnicích pilota s paraglidem ve vzduchu. Aby se vše povedlo, musí nákladní vozidlo udržovat rychlost. „Létající pasažér” bude mít premiéru 29. listopadu na digitálních platformách společnosti Volvo Trucks.
 
Upoutávku na klip „Létající pasažér” můžete zhlédnout zde http://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mcid=65EA0F4FD835BE4F
 
Jedinečné hnací ústrojí od společnosti Volvo Trucks s dvouspojkovou převodovkou I-Shift je zárukou výtečné ovladatelnosti a nízké spotřeby paliva. V nadcházejícím testu prověří společnost Volvo Trucks hnací ústrojí svých vozidel tím, že za model Volvo FH upoutají pilota na paraglidu. Test je vůbec prvním počinem na světě, ve kterém figuruje nákladní vozidlo a pilot na paraglidu.
 
„Každý řidič nákladního vozidla ví, jak těžké je v kopcovitém terénu udržovat stálou rychlost. Je k tomu zapotřebí soustavy motoru a převodovky, která umožňuje mimořádnou ovladatelnost. „Test nazvaný ‚Létající pasažér‘ ukazuje výjimečný výkon a hospodárnost našeho zdokonaleného hnacího ústrojí,” říká Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks.
Vůz Volvo FH, který je v testu použitý, je vybaven jedinečným hnacím ústrojím od společnosti Volvo. Toto hnací ústrojí se skládá ze zdokonaleného motoru D13 Euro 6 a z dvouspojkové převodovky I-Shift. Technologie dvouspojkové převodovky umožňuje řadit převodové stupně pod zatížením. Vůz tak při řazení v náročných podmínkách neztrácí nic ze své pohybové energie.
 
„Jízda na vyšší převodové stupně je spolu s plynulým řazením důležitým faktorem, který příznivě ovlivňuje spotřebu paliva. Dvouspojková převodovka I-Shift umožňuje plynulou jízdu i při zařazeném vyšším převodovém stupni a nízkých otáčkách motoru,” vysvětluje Staffan Wendeberg, produktový manažer pro vozidla Volvo FH a dálkovou přepravu.
 
Nadcházející výzva přichází jako další díl seriálu živých testů společnosti Volvo Trucks. Jako další díl, který originálním způsobem prověří vlastnosti a schopnosti vozidla. Celosvětový úspěch již dříve sklidily testy „Impozantní rozštěp”, „Koukněte, kdo řídí” a „Křeček za volantem”. 
 
Klip bude mít premiéru 29. listopadu na digitálních platformách společnosti Volvo Trucks.
 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button