Různé

Nová personální ředitelka Eurowagu

Nová personální ředitelka Eurowagu. Novou personální ředitelkou společnosti Eurowag se stala Emma Copland. Během své kariéry působila ve vrcholových pozicích v řadě mezinárodních společností. Do Eurowagu tak přináší bohaté zkušenosti z řízení lidských zdrojů ve firmách, které mají zaměstnance v mnoha zemích světa.

V pozici Chief People Officer (CPO) se bude starat o strategické řízení HR, procesní a personální rozvoj organizace, budování firemní kultury a Employer Branding. Hlavním úkolem nové CPO je rozvíjet potenciál zaměstnanců firmy s využitím nejmodernějších celosvětových trendů tak, aby jejich práce posilovala konkurenceschopnost společnosti napříč Evropou. Ze své pozice by tak měla přispívat k celofiremnímu úspěchu tvorbou takového pracovního prostředí, ve kterém jsou zaměstnanci dlouhodobě spokojení a motivovaní.

Nová personální ředitelka Eurowagu

„Eurowag je směsicí tradičního korporátu, navíc kótovaného na londýnské burze, a rodinné firmy, kterou už 25 let vede její zakladatel. Vzniká tak jedinečný mix, jenž Eurowagu dodává unikátní pozici na trhu práce. Navíc se jedná o firmu, která klade velký důraz na udržitelnost. Z těchto důvodů mám velkou radost, že jsem se stala součástí týmu, a těším se, jak společně posuneme firmu k dalšímu růstu, byznysovému i personálnímu,“ říká Emma Copland a dodává: „Ačkoliv to zní jako klišé, bez lidí není byznys. Mým úkolem je postarat se o to, aby šly byznys a personální politika firmy ruku v ruce a vzájemně se doplňovaly.“

Emma Copland má v oblasti lidských zdrojů přes 25 let zkušeností, zejména z technologických firem a podniků zaměřených na zákazníky. Před nástupem do Eurowagu působila tři roky jako personální ředitelka ve společnosti RM plc, která se zaměřuje na IT řešení v oblasti vzdělávání. Pracovala také jako HR ředitelka pro předního poskytovatele služeb v oblasti energií Centrica, lidské zdroje vedla též pro řetězec designových nákupních destinací The Bicester Collection. Za svoji bohatou kariéru se však neomezovala ryze na HR, vyzkoušela si i pozice v marketingu nebo finančním řízení. Pochází z Velké Británie, kde vystudovala Edinburskou univerzitu. Je držitelkou prestižní kvalifikace Chartered Institute of Personnel Development (CIPD), kterou získala na Westminsterské univerzitě.

Inovace nejen v oblasti mobility

Navzdory složité globální situaci dosahuje Eurowag setrvalého a přesvědčivého růstu. Vyplývá to z výsledků prvního pololetí letošního roku, v němž společnost potvrdila svůj střednědobý finanční výhled. V nedávné době se zařadila také na prestižní akciový index londýnské burzy FTSE 250. Posláním Eurowagu je pomáhat dopravcům s digitalizací, která následně vede k vyšší efektivitě a ziskovosti a ke snížení dopadu komerční silniční dopravy na životní prostředí. Eurowag neomezuje své inovace pouze na oblast byznysu: inspiruje také přístupem k CSR, do nějž aktivně zapojuje své zaměstnance. Každý pracovník dostává individuální rozpočet na dobročinné projekty, s nímž může naložit dle svého uvážení.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button