Silniční doprava

175 objednaných e-busů

175 objednaných e-busů. Stále více podniků veřejné dopravy ve Španělsku nakupuje elektrobusy. Autobusy Lion’s City E jsou velmi oblíbené díky své spolehlivosti, dojezdu a udržitelnosti. Do konce června bylo pro španělská města objednáno více než 175 elektrobusů MAN.

Přechod na elektrickou mobilitu ve veřejné dopravě ve Španělsku se rozvíjí rychlým tempem – mimo jiné díky inovativním řešením a komplexnímu poradenství, které nabízí tým MAN společně s odborníky ze společnosti MAN Truck & Bus Iberia.

Přečtěte si také

175 objednaných e-busů

Mnichovská společnost se tak stala jedním z předních dodavatelů e-busů na španělském trhu. Dopravci z celého Španělska si již objednali více než 175 městských autobusů MAN s elektrickým pohonem. Většina těchto vozidel má být dodána a uvedena do provozu ještě letos. „S modelem MAN Lion’s City E nabízíme městský autobus, který byl od počátku vyvíjen pro elektromobilitu a je přesně přizpůsoben potřebám našich zákazníků,“ vysvětluje Robert Katzer, který je ve společnosti MAN Truck & Bus zodpovědný za prodej produktů a autobusů. „Naše elektrobusy potěší řidiče, provozovatele i cestující svým komfortem, spolehlivostí, dojezdem a udržitelností, což je důležité zejména ve velkých městech. Tam je poptávka po vozidlech, která jsou bez emisí a jsou na silnici tichá.“

Udržitelná mobilita byla a je také tématem, které motivuje osoby zodpovědné za rozvoj španělských měst Alicante, Badajoz, Bilbao, Cáceres, Leganés, Malaga, Melilla, San Sebastian a Valencie. To je jeden z důvodů, proč spoléhají na e-busy MAN, které by tam měly začít jezdit již v roce 2023. Vzestup e-mobility ve Španělsku ilustruje skutečnost, že do konce roku bude více než polovina nově registrovaných autobusů v městských oblastech elektrická. Jen letos bude v zemi zaregistrováno tolik e-busů jako v předchozích pěti letech.

Elektrobus MAN zaujal již při testech

Model Lion’s City E jezdil v testovacím provozu ve Španělsku před třemi lety a již tehdy vzbudil nadšení: v roce 2020 dokončil svůj testovací program v Badajozu a dosáhl vynikajících výsledků. Při teplotách přesahujících 35 stupňů Celsia absolvoval bateriový městský autobus 16hodinovou směnu v ulicích univerzitního města a ujel více než 300 km. „Od té doby MAN Lion’s City E prokázal v mnoha zakázkách po celé Evropě, jak dobře se dokáže přizpůsobit situaci a že jeho dojezd je více než dostatečný,“ říká Robert Katzer. S dojezdem až 350 km, který MAN nabízí, může být přibližně 90 % městských autobusových linek ve Španělsku elektrifikováno pomocí e-busu. S dalším zlepšováním vývoje a účinnosti pohonného systému se toto procento bude dále zvyšovat.

Komplexní 360° poradenské služby

Kromě vozidel připravených na budoucnost se společnost MAN Truck & Bus zaměřuje také na komplexní poradenství pro zákazníky a inteligentní digitální služby pro e-mobilitu. Tým MAN Transport Solutions nabízí zákazníkům z mnoha odvětví podporu při přechodu na vozidla s nulovými emisemi. Poradenství zahrnuje vhled do celého procesu transformace prostřednictvím komplexní 360° analýzy. Cílem je zajistit, aby transformace na elektřinu proběhla úspěšně a s co nejmenší zátěží pro provozovatele. Ale i po přechodu na elektrická vozidla jsou odborníci společnosti MAN stále připraveni podporovat zákazníky odbornými znalostmi a digitálními nástroji. S inteligentním centrálním řídicím systémem MAN eManager mohou manažeři vozových parků pohodlně kontrolovat baterii a další parametry vozidel přímo od svého stolu. V duchu hesla „Simplifying Business“ je správa nabíjení vozového parku s elektrickým pohonem transparentnější, jednodušší a efektivnější – díky cílenému a flexibilnímu dálkovému dohledu. MAN eManager také zaručuje vysokou dostupnost vozidel a zajišťuje, aby stav nabití baterií vždy odpovídal plánu.

Zdroj
MAN Truck & Bus

Přečtěte si také

Back to top button