Silniční doprava

Velká modernizace pro MAN TGE

Velká modernizace pro MAN TGE. Dodávka MAN Truck & Bus prošla zásadní technologickou modernizací – dostala nově navrženou palubní desku a nové asistenční systémy pro ještě větší komfort a bezpečnost.

Úspěšná dodávka MAN Truck & Bus prošla rozsáhlou modernizací, která v tomto segmentu nastaví nová měřítka z hlediska bezpečnosti a komfortu řidiče. Modernizovaná dodávka TGE je příznačně nazvána „Next Level“, protože obdržela největší balík technických vylepšení ve své zatím krátké historii. První modely MAN TGE Next Level sjedou z výrobní linky v květnu 2024.

Přečtěte si také

Pokud jde o komfort, bude středem pozornosti nová palubní deska s digitálním přístrojovým panelem. V přepracovaném interiéru zaujme velký displej pro ovládání funkcí vozidla a infotainment systém MAN Media Van s 10,4palcovým monitorem. Nabídka zahrnuje DAB+, MAN Connect, App Connect a MAN SmartLink pro integraci chytrého telefonu. Mezi vylepšení budou patřit MAN Media Van Navigation a MAN Media Van Navigation Business, které mají další funkce, jako je hlasové ovládání, webové rádio, streamování médií a Alexa. Varianta Business dostane monitor s úhlopříčkou 12,9 palce.

Mezi vylepšení na pracovišti řidiče patří nový ergonomický multifunkční volant (verze s automatickou převodovkou mají na sloupku řízení integrovanou páčku pro volbu jízdního režimu), elektronická parkovací brzda a Keyless Go. Díky těmto prvkům je každodenní život za volantem TGE efektivnější a příjemnější. K tomu přispívají i držáky na nápoje, různé odkládací přihrádky a přihrádka pro indukční nabíjení mobilního telefonu. 

Aktuální model TGE nabízí také jízdní vlastnosti, zpracování a vzhled na úrovni osobních vozů. S novým stanovištěm řidiče pokračuje transportér MAN důsledně v nastoupené cestě. „S touto změnou modelového roku hraje hudba pod kapotou i v interiéru. A to opravdu hlasitě. Zatím nechceme prozrazovat všechny detaily modelu TGE Next Level, ale naši zákazníci se mohou těšit na dodávku, která bude představovat milník v oblasti bezpečnosti i komfortu,“ shrnuje novinky Martin Imhoff, vedoucí produktového marketingu dodávek MAN Truck & Bus.

Z hlediska hardwaru dostal MAN TGE Next Level novou generaci řídicích jednotek, senzorů a kamer. Zároveň byla zásadně obnovena elektrická/elektronická architektura vozidla. To umožnilo další brilantní vývoj v oblasti bezpečnostních prvků: pro MAN TGE Next Level budou k dispozici vylepšené i zcela nové asistenční systémy. Díky těmto inovacím přispěje dodávka MAN k dalšímu zvýšení bezpečnosti posádky i ostatních účastníků silničního provozu, protože některé asistenční systémy budou poprvé součástí standardní výbavy – včetně informací o dopravních značkách, aktivního asistenta pro udržování v jízdním pruhu, parkovacího asistenta a detekce únavy řidiče.

Zdroj
MAN

Přečtěte si také

Back to top button