Silniční doprava

DKV vstupuje do fleetů

Největší evropský poskytovatel palivových karet, který se dosud soustředil hlavně na nákladní a autobusovou dopravu, chce naučit používat své produkty i české fleetmanažery.  

Ještě než se firma DKV Euro Service pustila do nového segmentu, udělalo si vlastní průzkum. Ten měl za úkol zjistit, jaký je v Česku potenciál pro palivové karty. A z registru vozidel a dalších průzkumů zjistili, že po českých silnicích jezdí cca 1,2 milionu vozidel s potenciálem pro palivové karty. 

Pro flleetové zákazníky proto DKV připravilo kartu FleetCard DKV, kterou lze v Česku uplatnit až na 1150 místech (v Evropě dokonce až 55 000 míst). V seznamu akceptačních míst jsou jak prémiové celostátní sítě, tak i regionální. U osmi set z nich je cenotvorba postavena na tzv. pevné týdenní ceně, která se určuje podle ceny ropy na světových trzích. Díky tomu výsledná cena paliva rychleji reaguje jak směrem nahoru, tak především i směrem dolů, což je velký rozdíl proti totemovým cenám. Týdenní cena se ale týká pouze základních paliv, nikoliv těch prémiových. 

Mimo fleetCard ale DKV představilo i další dvě palivové karty. Používáním DKV Climate se s každým protankovanym litrem odvádí určitá částka do certifikovaných projektů na ochranu ovzduší, čímž lze snížit firemní flotilové emise CO2. Kartu DKV +charge lze použít pro placení za dobíjení u více než 80 000 nabíječek v celé Evropě. Do konce roku jich má být 120 00. V Česku DKV vyjednává nejprve se společností PRE. Tato karta ale umožňuje platit i za klasická paliva, což ocení hlavně majitelé plug-in hybridů. 

DKV zároveň pracuje I na akceptaci svých karet u LNG stanic v Česku I v Evropě. 

Přečtěte si také

Back to top button