Silniční doprava

Dunlop uvádí na trh nové celoroční návěsové pneumatiky SP247

Značka Dunlop představuje novou řadu návěsových pneumatik SP247, která vozovým parkům nabízí širší celoroční využití, vysoký kilometrový proběh a nízké náklady na kilometr. SP247 v jejím výrobním programu nahrazují řadu Dunlop SP246.

„Řada Dunlop SP247 nabízí funkční všestrannost při jakémkoli nasazení, včetně dálkové dopravy, regionální rozvážky, ve městech i v obtížných podmínkách silničního provozu,“ uvedl Maciej Szymanski, ředitel marketingu užitkových pneumatik Dunlop v Evropě. „Nová produktová řada nabízí vynikající zimní mobilitu, aniž by se to negativně podepsalo na jakýchkoli jiných výkonnostních kritériích. Je plně v souladu s nejpřísnější evropskou legislativou pro zimní pneumatiky požadující pneumatiky s označením sněhové vločky ve skalním masivu (3PMSF),“ dodává.

Přečtěte si také

Robustní konstrukce pro vysokou odolnost

Dunlop SP247 se vyznačují robustním, pěti- nebo šestižebrovým dezénem. Jejich nejnovější technologie zahrnují silnou a odolnou konstrukci kostry, hluboké příčné drážky a úspornou běhounovou směs vysoce odolnou proti oděru. Celá řada je plně protektorovatelná. Zdokonalené uspořádání žeber zajišťuje rovnoměrné rozložení styčného tlaku a odolnost v ramenní oblasti. Příčné drážky v profilu běhounu sahají až do dvou třetin plné hloubky běhounu, tedy pod úroveň padesátiprocentního opotřebení. Vytvářejí tak další záběrové hrany, které se zapírají do jízdní dráhy, zlepšují přilnavost pneumatik a prodlužují ji až do pozdního stadia jejich životnosti. K delší provozní životnosti a vysokému kilometrovému proběhu přispívají nové hodnoty odolnosti vůči poškození a opotřebení. Chemické složení a polymerová síť běhounové směsi zaručují nižší spotřebu energie nebo paliva díky dobře zvládnutému valivému odporu při provozu.

Celoroční využití a označení 3PMSF

Nové pneumatiky Dunlop SP247 nabízejí širší možnosti nasazení za každého počasí a ve všech rozměrech nesou označení M + S a symbol sněhové vločky ve skalním masivu (3PMSF). Společnosti Dunlop se podařilo splnit nejpřísnější požadavky legislativy Evropské unie, aniž by musela sáhnout k jakýmkoli ústupkům u jiných klíčových výkonnostních parametrů, jako je krátká brzdná dráha a lepší přilnavost za mokra po celou dobu životnosti pneumatiky, hodnota valivého odporu nebo kilometrový proběh.

Stále přísnější předpisy o zimních pneumatikách v Evropě vyžadují pneumatiky s označením 3PMSF nejen na řízené a hnaných nápravách, ale i na nápravách návěsu. Vozové parky s vozidly, která vyjíždějí do celé Evropy, by měly mít obzvlášť zájem
na montáž pneumatik označených symbolem, protože všude zaručuje plnou shodu s místními předpisy.

Sortiment

RozměrZátěž./rychl. index 1Zátěž./rychl. index 1Valivý odporPřilnavost mokroHlučnostDezén
435/50 R 19.5160 J  BB))6 žeber
385/65 R 22.5164 K158 LHLCB))5 žeber
385/55 R 22.5160 K158 L ***6 žeber

(*) Hodnoty štítků EU zatím nejsou k dispozici

Přečtěte si také

Back to top button