Silniční doprava

EasyPark v českých městech

EasyPark v českých městech. Do konce roku možnost pohodlně platit parkování, klidně i po minutách, ve 30 českých městech, takové jsou plány společnosti EasyPark Group, globálního lídra parkovacích technologií, která akvizicí největšího českého zprostředkovatele digitálních plateb za parkování společností MPLA vstupuje na český trh.

Skupina EasyPark se v posledních letech rozšířila po většině Evropy, hledat i platit parkování pohodlně z mobilu můžete i ve Velké Británii, USA a Austrálii. EasyPark do Česka přináší nejen vizi lepšího života ve mĕstech, ale i rozsáhlé zkušenosti a technologickou budoucnost. 

Jedna aplikace pro Českou republiku, Slovensko, Německo, Rakousko i další státy, doma i na cestách, placení jen za skutečně využitou dobu, klidně po minutách, a řada další výhod. EasyPark umožní cestovat ještě pohodlněji než doposud. Již v létě začala aplikace MPLA vyzývat své uživatele k přechodu do aplikace EasyPark. 

„Každý den oslovujeme část uživatelů, kterým se při celém procesu snažíme být maximálně nápomocní, aby byl přechod do nové aplikace stejně jednoduchý jako její samotné používání,” říká Patrik Piščák, ředitel EasyPark Group Czechia a Slovakia. „Do konce roku bychom rádi aplikaci zprovoznili ve více než 30 českých městech, aby i čeští řidiči mohli zažít komfort, který do České republiky přinášíme. V současnosti probíhají intenzivní jednání s jednotlivými radnicemi,“ doplňuje Piščák. 

EasyPark má v České republice na čem stavět, MPLA měla 500 tisíc uživatelů, na její úspěch hodlá EasyPark navázat a přidat inovace z jiných evropských měst. Platby z aplikací totiž v Evropě válcují ostatní formy parkovného. „Například v dánské Kodani využívalo v roce 2012 aplikace pouhých 18 % řidičů, v roce 2019 už kolem 80 %. A není se čemu divit. Telefon má každý stále po ruce, jde o jednoduchý způsob, jak parkovné zaplatit, neztrácet čas hledáním automatu a mít zbývající dobu stále pod kontrolou. A to je budoucnost, kterou chceme dopřát i českým zákazníkům,“ uzavírá Piščák. 

Možnosti aplikace v Evropě jsou ještě širší: umožňuje řidičům platit za nabíjení elektromobilů, najít ulice s dostupným parkováním nebo si parkovací místa předem rezervovat. Navíc je aplikace EasyPark dostupná ve většině nových vozů už ve vybraných operačních systémech aut, případně přes rozhraní Apple CarPlay a Android Auto.

Zdroj
EasyPark

Přečtěte si také

Back to top button