Silniční doprava

FlixBus posiluje linky do Liberce a Českého Krumlova a obnovuje Mostecký expres

Od neděl 30. srpna budou mezi Prahou a Libercem jezdit zelené autobusy až 27x denně. Do jízdního řádu se vrací i „mostecký expres“. Třetina spojů mezi Prahou a Mostem bude navíc začínat v Chomutově, takže cestující z Mostu se do Prahy dostanou o 35 minut rychleji.

Největší změna v jízdních řádech FlixBusu čeká cestující mezi Prahou a Libercem. Dopravce zkrátí většinu spojů do zastávky Praha Černý Most a denně přidá až dvě třetiny spojů. „Cestující mohou na Černém Mostě pohodlně přestoupit na žluté metro B, v centru Prahy jsou tak kvůli častým dopravním komplikacím na silnicích ještě rychleji než autobusem. Naše autobusy díky tomu ušetří hodinu času a můžeme tak zvýšit frekvenci spojů až na 27 denně,“ uvádí mluvčí společnosti FlixBus Martina Čmielová.

Přečtěte si také

Většina autobusů FlixBus bude nově vyjíždět z Liberce i Prahy pravidelně téměř každou hodinu, odjezdy z Liberce jsou většinou naplánovány v půl, v opačném směru z Prahy pak ve čtvrt. První ranní spoj z Liberce vyjede z autobusového nádraží v 5:30 od pondělí do soboty, v 6:30 denně, poslední večerní spoj pojede z Liberce do Prahy denně v 19:30 a 20:30 v pátek a neděli. První ranní spoje z Prahy odjedou z Černého Mostu v 7:15 od pondělí do soboty a v 8:15 každý den, poslední večerní pak denně v 19:15, od pátku do neděle v 21:15 a ještě také jen v pátek a neděli v 22:15 hodin.
Dva spoje budou zajíždět až na ÚAN Florenc, a to spoje v pracovní dny s odjezdem z Liberce v 7:30 a příjezdem na Florenc v 9:20 a každodenní spoje v 10:00 s příjezdem na Florenc v 11:55 hodin. V opačném směru budou odjíždět z Florence od pondělí do čtvrtka v 17:05 a 19:45 hodin.

Třetina spojů FlixBusu mezi Prahou a Mostem bude od neděle vyjíždět z Chomutova, což obyvatelům Mostu přinese rychlejší spojení s Prahou o 35 minut. Doposud vyjížděly všechny zelené autobusy z Mostu a doba cesty do Prahy trvala bezmála dvě hodiny. Rychlejší spoje budou v Mostě na ulici Rudolická směrem do Prahy zastavovat od pondělí do pátku v 7:45, od pondělí do čtvrtku v 15:45, v pátek v 16:05, v sobotu v 10:15 a 17:15 a v neděli v 11:15 a 18:35 hodin. Spoje zastaví také na zastávce 1. náměstí v Mostě. V opačném směru budou expresy do Mostu odjíždět z Florence od pondělí do pátku v 11:20, od pondělí do čtvrtku v 18:20, v pátek v 18:50, v sobotu v 12:50 a 19:50 a v neděli v 13:50 a 20:45 hodin.

O polovinu více spojů FlixBus začne od neděle jezdit i na vnitrostátní lince mezi Prahou a Českým Krumlovem, kde se nabídka navýší na 24 spojů týdně. Spoje podle nových jízdních řádů jsou již v prodeji v mobilní aplikaci a na webových stránkách dopravce. „Na palubě autobusů FlixBus zůstávají v platnosti bezpečnostní opatření tak, abychom zajistili bezpečný provoz a chránili naše zákazníky i řidiče. V souladu s nařízením vlády by měly být roušky od 1. září znovu povinné i během meziměstské přepravy na celém území republiky. Na většině mezinárodních spojů FlixBusu tato povinnost nepřestala platit ani v létě,“ dodává Čmielová.

Přečtěte si také

Back to top button