Silniční doprava

FlixBus obnovuje spoj mezi Prahou a Paříží

FlixBus v pátek 7. května znovu otevírá spojení Prahy a Paříže. Zelený autobus bude z pražského nádraží Florenc vyrážet každý den v půl deváté ráno a do hlavního francouzského města dorazí v půl jedenácté večer. O den později vyrazí první spoj na trase Paříž – Mnichov, a to opět s denní frekvencí.

Společnost FlixBus cestujícím od příštího pátku poskytne každodenní možnost přepravy do Paříže, zároveň nabídne zájemcům denní spojení mezi francouzkou metropolí a Mnichovem. Autobus do Paříže má šest zastávek na německém území, např. v Norimberku nebo v Heidelberku, ve Francii stojí také v Remeši. Z Prahy odjíždí v 8:30 a v Paříži bude dle jízdní řádu ve 22:30. Zpáteční spoj vyjede poprvé 10. 5. v 9:45 a na Florenci bude ve 23:40. Jízdenky lze pořídit od 1 249 Kč. Spojení Paříž – Mnichov startuje 8. 5., bude jezdit každý den v 9:00 se zastávkou ve Štrasburku a následně v sedmi německých městech, zajíždí mj. na letiště ve Stuttgartu, do Paříže přijede v 21:05. Zpáteční spoj odjíždí z Mnichova v 8:15 a do Paříže dorazí ve 20:20. Cena jízdenky začíná na 879 Kč. „Těší mě, že jsme mohli na základě zájmu našich klientů znovu otevřít toto mezinárodní spojení,“ komentoval opětovné spuštění linky ředitel společnosti FlixBus pro Českou a Slovenskou republiku Pavel Prouza a doplnil: „Je to určitý signál, že se situace postupně vrací do standardnějších podmínek, a cestující se díky zlepšující se pandemické situaci a postupému růstu proočkovanosti vracejí a znovu využívají naše služby.“

Přečtěte si také

Dodržujte opatření

Již od jara loňského roku jsou v autobusových spojích FlixBusu zavedená zvláštní bezpečnostní opatření. Nástup na palubu autobusu je umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je cestujícím k dispozici dezinfekce na ruce. Cestující musejí mít nasazené respirátory nebo nanoroušky. Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač. Řidiči cestujícím připomínají nutnost dodržovat při nástupu do autobusu patřičné rozestupy. Dezinfekce a větrání vozidel po každé jízdě probíhá podle pokynů pro dezinfekci dle předpisů a nařízení Světové zdravotnické organizace. Společnost i nadále apeluje na samotné cestující, aby se vydali na cestu pouze ve výborném zdravotním stavu, dodržovali základní bezpečnostní opatření a hygienické návyky, aby tak během cesty chránili sebe i své okolí.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button