Silniční doprava

Návěsová technika pro stavbu

Společnost HESTI nabízí díky oficiálnímu zastoupení značek Meiller Kipper, Langendorf, STAS, O.M.E.P.S. a Noteboom kompletní portfolio návěsů určených pro stavební sektor zahrnující sklopky, silocisterny i podvalníky.

Jen málo prodejců dokáže na jednom místě zákazníkovi nabídnout komplexní portfolio návěsů určených pro stavební sektor jako právě firma HESTI. Mimochodem tato firma sídlící ve Zbuzanech u Prahy letos slaví 30 let od svého založení. Představme si jednotlivé značky i jejich produkci.

Meiller Kipper

Rodinná německá firma patří mezi největší výrobce sklápěcích nástaveb i návěsů, její historie sahá až do roku 1850. V nabídce má dva základní typy návěsů – ocelový půlkruhová a hliníkový skříňový. Větší podíl prodejů u nás tvoří prvně jmenovaný typ s nástavbou vyrobenou z odolné oceli Hardox, který je primárně určený pro přepravu hrubého materiálu jako je štěrk, kameny, kusy betonu nebo drcené kamenivo. Předností návěsů Meiller je i vlastní výkonná hydraulika. Sklápěčky se nabízí se dvěma, nebo třemi nápravami, délkou 6,6 až 8,6 m a objemem nádoby 19 až 23 m3. V poslední době roste zájem i o izotermickou variantu pro přepravu teplých balených směsí. Zajímavostí je, že Meiller má u nás továrnu ve Slaném.

Meiller Kipper LHPA 44 s hliníkovou nástavbou (FOTO: Meiller)

Langendorf

Německá firma patřící do skupiny Wielton má ve své nabídce široké portfolio sklápěcích návěsů zahrnující půlkruhové i skříňové provedení z oceli i hliníku. HESTI se zaměřuje především na dovoz modelů určených pro přepravu asfaltových a sypkých směsí. Langendorf má však ve své nabídce specialitu v podobě návěsu řady Flatliner určenou pro přepravu betonových prefabrikátů (v jiné verzi i tabulového sklad) umístěných na speciálních přepravních paletách a zajištěných proti pohybu hydraulickými rameny. Velkou předností tohoto návěsu je rychlá nakládka a vykládka (do 7 minut) bez použití jeřábu a převozní výška až 3700 mm.

Langendorf Flatliner (FOT: Langendorf)

STAS

HESTI je výhradním dovozcem celohliníkových sklápěcích návěsů tohoto belgického výrobce, které představují absolutní špičku. Stavební řada se jmenuje buildSTAR a zahrnuje skříňový typ s objemem korby 26 až 48 m3, resp. půlkruhový označený X s objemem24 až 31 m3. Hlavní předností těchto návěsů určených pro přepravu zeminy, asfaltu, štěrku či jílu je pevná, ale přitom extrémně lehká celohliníková konstrukce včetně rámu, na kterou si dnes troufne jen jedna značka. Nízká „suchá“ hmotnost do šesti tun zajišťuje vysoké užitečné zatížení. Pro přepravu velkých kamenů, kusů betonu či materiálu z demolic má ale STAS v nabídce celoocelové návěsy se čtvercovou korbou Rockstar, resp.půlkulatou U-Rockstar. V závislosti na délce nabízejí objem 26 až 35 m3, resp. 24 až 31 m3.

STAS buildSTAR (FOTO: STAS)

O.M.E.P.S.

Italský výrobce, kterého HESTI zastupuje od roku 2004, se specializuje na výrobu silocisteren, a to i těch určených pro přepravu stavebních práškových materiálů, cementu, vápence či suchých omítek. Tuto řadu pevných cisteren výrobce označuje jako CM a k dispozici je v objemech od 25 do 62 m3. K přednostem výrobků této značky, která představuje alternativu k zavedeným německých výrobcům Spitzer a Felbinder, patří především design, důraz na detaily, propracovanost konstrukce, ale také praxí prověřená životnost.

O.M.E.P.S. CM 34 (FOTO:OMEPS)

Nooteboom

Tato holandská značka je synonymem pro přepravníky stavební techniky a strojních zařízení. Nooteboom nabízí ucelenou řadu jednoduchých návěsových a přívěsových podvalníků až po plošinové návěsy pro přepravu konstrukčních celků, betonových nosníků a dalších dlouhých nákladů.

Nooteboom Manoovr (FOTO: Noteboom)

Servis zajištěn

Návěsy všech výše uvedených značek je možné servisovat v celé síti společnosti HESTI zahrnující celkem dvanáct míst po celé České republice.

Back to top button