Silniční doprava

SPVR: Odstraňování billboardů pokračuje

Členové Svazu provozovatelů venkovní reklamy již v loňském roce odstranili od dálnic všechny reklamní nosiče, které nebyly v souladu s novelou silničního zákona. Nyní pokračují v odstraňování u dalších komunikací včetně území hl. m. Prahy na základě výzev jednotlivých správních úřadů. SPVR zároveň apeluje i na další provozovatele venkovní reklamy, aby k odstraňování zaujali stejný přístup.

„Od dálnic zmizela všechna dotčená reklamní zařízení již v roce 2018 a v jejich okolí zůstala pouze zařízení, kterých se novela silničního zákona netýká a nejsou v jejím rozporu, což potvrdilo i Ministerstvo dopravy“ říká Marek Pavlas, prezident SPVR. Členové SPVR po rozhodnutí Ústavního soudu, který odstranil nejistotu vzniklou kolem stížnosti senátorů, pokračují v odstraňování nosičů u ostatních komunikací, a to na základě výzev, které obdrží od příslušných správních orgánů. Na území Prahy se jedná o odbor dopravy hl. města Prahy, se kterým členové SPVR aktivně komunikují a pravidelně o informují o průběhu postupného odstraňování. „Předpokládáme, že veškeré plochy, kterých se novela týká budou odstraněny nejpozději do konce letošního roku,“ říká Marek Pavlas.

Svaz provozovatelů venkovní reklamy současně vyzývá ostatni provozovatele, aby k odstraňování billboardů zaujali stejný přístup. Na trhu je totiž stále několik firem, které svá zařízení ještě neodstranily.

 

Přečtěte si také

Back to top button