Silniční doprava

STEELBRO: Boční nakládka kontejnerů přináší řadu výhod

S bočním překladačem STEELBRO je manipulace s kontejnery mnohem jednodušší. Jeho schopnost samo-naložení a vyložení ISO kontejnerů eliminuje potřebu vysokozdvižných vozíků, jeřábů a další nutné infrastruktury v překladištích, na železničních terminálech či v těžko-dostupném terénu. Tato technologie nakládky odbourává dvojí manipulaci s kontejnerem, zamezuje nebezpečí sesunutí nákladu v kontejneru během manipulace a zkracuje technologické časy nakládky.

Od roku 1979, kdy světový výrobce, společnost Steelbro NZ začal realizovat koncepci kontejnerových návěsů s umístěním bočních překladačů pro manipulaci s kontejnery, se překladač STEELBRO stal synonymem pro efektivní manipulaci s kontejnery na celém světě. V České republice má výhradní zastoupení značky Steelbro společnost CONTSYSTEM s.r.o., specialista na silniční manipulační techniku a pokrývá komplexní služby v oblasti prodeje, montáží a servisních činností. Překladače Steelbro, dodané společností Contsystem, jsou například provozovány na kontejnerovém překladišti Škoda Auto a.s., dále pak Armádou České republiky a Ozbrojenými silami Slovenské republiky.

Intermodální všestrannost překladače STEELBRO

Překladače kontejnerů Steelbro se standardně používají k manipulaci s ISO kontejnery 1 x 40′, 1 x 20′ nebo 2 x 20′ nebo tzv. hi-cube kontejnery.  Konstrukce zařízení umožňuje překládat kontejnery mezi silničními a železničními vozidly, stohovat kontejnery do výšky jednoho patra. Zařízení lze montovat buď na samostatná vozidla (manipulace s kontejnerem do 20′ délky) nebo na návěsy (manipulace s kontejnerem až do 40′).

Provedení a vlastnosti překladačů STEELBRO

Sortiment Steelbro obsahuje několik typů překladačů, přičemž základní rozdělení je dle nosnosti, a to až do 45 tun. Podle strany, na kterou je prováděna nakládka / vykládka lze volit levostranný nebo pravostranný překladač. Podle druhu manipulace pak může být překladač s horním snímatelným rámem (zkracuje dobu a celkově usnadňuje manipulaci) nebo se zvedacími řetězy. Maximální dosah překladače je něco přes 4 metry, což usnadňuje přepravu do a ze většiny kontejnerových železničních vozů, čímž je zajištěna intermodální všestrannost.

Standardem je mezinárodně schválené dálkové ovládání s 10metrovým kabelem. Většina typů je dodávána s dvojrychlostním ovládáním. Stabilizátory mohou být standardní, kotníkové nebo tzv. Bridge Legs. Volba stabilizátorů záleží na požadovaném dosahu v závislosti na hmotnosti nákladu. Bezpečnost manipulace zajišťuje bezpečnostní systém SMARTlift, který monitoruje celý průběh nakládky a vykládky kontejneru.

Kontakt na prodejce: www.contsystem.cz, CONTSYSTEM s.r.o., Lihovarská 2121/85, 710 00 Ostrava.

Přečtěte si také

Back to top button