Zprávy

Zemřela legenda Wilhelm Schwarzmüller jr.

Zemřela legenda Wilhelm Schwarzmüller. Dne 2. listopadu 2023 zemřel ve věku 90 let Wilhelm Schwarzmüller jr., který se významnou měrou zasloužil o rozvoj rakouské rodinné firmy Schwarzmüller GmbH.

Spolu s bratrem Egonem založili firmu v roce 1970 a dokázali ji dovést na mezinárodní úroveň a jejich návěsy a přípojná vozidla se stali populární po celé Evropě. Byl to úspěšný příběh, který trvá téměř tři desetiletí. Kromě Rakouska založili vlastní podniky také v Maďarsku a v Česku. Podnikatelsky se přepracovali do skupiny nejsilnějších evropských dodavatelů návěsů, přívěsů a různých úprav přípojných vozidel na míru požadavků klientů.

Přečtěte si také

V roce 2005 bratři Wilhelm a Egon předali vedení firmy dcerám Beate Pelater a Menuele Hasenberg-Schwarzmüller, ale nadále zůstali v dozorčí radě. Wilhelm Schwarzmüller jr. byl významný podnikatel a muž s velkou vášní pro dopravní techniku ​​silniční i leteckou. Zanechal po sobě nesmazatelný odkaz a dědictví, které zhmotněné v logu Schwarzmüller na kvalitních návěsech na míru bude pokračovat v naplnění jeho odkazu. Wilhelm je inspirací úspěchu v podnikání.

Odpočívej v klidu, nezapomeneme na tebe Wilhelm Schwarzmüller jr.

Wilhelm Schwarzmüller jr.
Wilhelm Schwarzmüller jr. vlevo a jeho bratr Egon Schwarzmüller

Back to top button