Silniční doprava

Festival MAN Trucknology

Festival MAN Trucknology. Ve dnech 6. až 8. července uspořádala společnost MAN Truck & Bus mimořádnou událost: MAN Trucknology Festival 2023.

Rozsáhlá průmyslová přehlídka s více než dvěma stovkami nejrůznějších nákladních a dodávkových automobilů, 50 stánky výrobců nástaveb a testovacími jízdami přilákala do Mnichova více než 7000 hostů z celého světa.

Přečtěte si také

Festival MAN Trucknology

Díky stále dokonalejším asistenčním systémům, ještě nižší spotřebě paliva a v budoucnu i nulovým emisím CO2 přispívají nákladní vozidla MAN přesvědčivě k bezpečné a ekologické logistice, a tím i k fungování moderní společnosti. Protože logistika byla vždy především týmovou prací, pozvala společnost MAN Truck & Bus své zákazníky, partnery v oblasti karoserií i řidiče z komunity „Trucker’s World by MAN“ na exkluzivní MAN Trucknology Festival 2023 v Mnichově. Organizátor akce připravil nejen rozsáhlé informace o produktech a budoucích tématech v dopravním průmyslu, ale také komplexní pohled na všechny modelové řady nákladních vozidel MAN, jejich asistenční systémy, nástavby, šetrnost k životnímu prostředí a ukázky speciálních vozidel v akci. Premiéru si na takovém fóru odbyl i nový e-truck MAN s dlouhým dojezdem ve všech aplikacích, na který výrobce registruje již 500 poptávek.

Během tří dnů od 6. do 8. července přijelo na akci více než 7 000 hostů z celého světa. „Těší nás velký zájem o náš Trucknology Festival. V dopravním průmyslu je osobní výměna názorů na praktická řešení a nové nápady v logistice stále důležitá,“ říká Friedrich Baumann, člen představenstva pro prodej a zákaznická řešení společnosti MAN Truck & Bus. „Připravili jsme atraktivní sestavu stánků s produkty, trendy, prezentacemi a zkušebními jízdami.“

Oslava udržitelné logistiky

Pozoruhodnou sbírku exponátů tvořilo přibližně 220 nákladních vozidel, dodávek a různých nástaveb. Od dodávek s celkovou hmotností 3,5 tuny až po extrémně těžkou 250tunovou soupravu byly zastoupeny všechny segmenty – distribuce zboží a dálková doprava, stavebnictví, potravinářský sektor, lesnictví, komunální sektor a hasičský záchranný sbor.

Návštěvníci si mohli přímo na místě vyzkoušet udržitelná a inteligentní dopravní řešení od společnosti MAN Truck & Bus a jejích zhruba 75 partnerů, včetně společností Continental, Fliegl Trailer, Humbaur, Kögel, Krone, Liebherr, Schmitz Cargobull a Würth. Dostali také podrobné informace z první ruky o službách a řešeních MAN a o aktuálních trendech v dopravním průmyslu: nulové emise, digitalizace, automatizace – stav techniky a to, čím MAN přispívá.

Součástí programu MAN Trucknology Festivalu 2023 byly moderované ukázky a dynamické prezentace vozidel, které hostům zprostředkovaly vzrušující zážitek z inovativních technologií. Návštěvníci si samozřejmě mohli sednout za volant a vyzkoušet některé modely, včetně 250tunové soupravy, na zkušební dráze vedle továrny nebo v běžném provozu.

Další exkluzivní pohledy do světa MAN nabídla exkurze do mnichovské továrny a jedním z „bonbónků“ bylo vyhlášení výsledků celoevropské soutěže o nejkrásnější nákladní vůz MAN Truck Champions 2023.
MAN Truck & Bus připravil tři dny plné emocí, které zdůraznily udržitelný potenciál dopravních řešení z Mnichova a zároveň jasně ukázaly: Nákladní vozidla jsou páteří dodavatelského řetězce – po celém světě a den co den.

Přečtěte si také

Back to top button