Silniční doprava

Isuzu NovoCity Life míří k dalšímu dopravci v Česku

V rámci modernizace svého vozového parku si východočeská dopravní společnost AP Tour pořídila midibus ISUZU NovoCiti Life. K předání dojde v sobotu 27. 2. 2021 v Humburkách, kde má  dopravce AP Tour své sídlo.

Autobus Isuzu pro AP Tour je vyrobený v nadstandardním provedení. Vozidlo je vybaveno sedadly s vysokými opěradly a tříbodovými bezpečnostními pásy, v celé délce vozu jsou cestujícím k dispozici prostorné police na zavazadla. Vozidlo je opatřeno metalickým lakem, tmavým zasklením bočních oken a chromovanými poklicemi.

Přečtěte si také

Součástí nadstandardní výbavy je také oddělená kabina řidiče, designový protiskluzový povrch podlahy s imitací mramoru, kůží potažený volant, kamera pro couvání, předehřívání motoru s digitálním ovládáním a zabudovaný intardér, který je součástí automatické převodovky Allison. Do standardního vybavení patří výkonná klimatizace typu Climatronic. Rozvod teplého a studeného vzduchu je zajištěný perforovaným stropním kanálem po obou stranách, čímž je udržovaná vyrovnaná teplota v celém prostoru pro cestující. Další výbava je na základě požadavků dopravce, která je nutná pro provozování linek v daném regionu. Patří do ní odbavovací a informační systémy, USB připojení pro nabíjení telefonů a další.

NovoCiti Life je linkový meziměstský autobus v provedení Low Entry (LE) s nízkou podlahou ve více jak ¾ délky vozu. Maximální délka je 7,9 m s kapacitou až 60 cestujících. Jedná se o stoprocentní klasickou autobusovou konstrukci, používanou u velkých linkových autobusů světových výrobců s umístěním motoru v zadní části. Unikátní je provedení zadní nápravy s propojením do převodovky, tzv. převod „Z“, od renomovaného výrobce Brist, vyvinutý speciálně pro model NovoCiti Life. Použitý je zde osvědčený motor Fiat Powertrain Technologies (FPT) 4 500 cm³ v kombinaci s šestistupňovou plně automatickou převodovkou Allison 2100. Komfortní je pneumatické pérování s nastavitelnými třemi polohami výšky, včetně funkce  kneeling (poklek).    

Back to top button