Silniční doprava

Proč přejít od vlastnictví vozového parku k operativnímu leasingu

Proč přejít od vlastnictví vozového parku k operativnímu leasingu. Přemýšlíte-li nad tím, zda je pro vaši firmu výhodnější vlastnit vozový park nebo přejít na operativní leasing, je důležité zvážit několik klíčových faktorů. 

Operativní leasing, jaký nabízí společnost TIP Trailer Services, přináší řadu výhod, které mohou vašemu podnikání poskytnout větší flexibilitu, předvídatelnost a finanční stabilitu.

Snížení investic do nákupu a údržby

Tato služba eliminuje potřebu počáteční kapitálové investice do nákupu vozidel, což může být pro mnohé firmy značně finančně náročné. S operativním leasingem od TIP si můžete být jisti, že vaše vozidla budou vždy ve špičkovém technickém stavu, bez nutnosti investovat do nákupu a údržby vlastního vozového parku.

Bezproblémové dodání

Nemusíte ztrácet čas a energii vyjednáváním s výrobci o cenách, specifikacích vozidel nebo dodacích lhůtách. TIP Trailer Services za vás vyřeší všechny tyto aspekty, což vám umožní soustředit se na vaše podnikání.

Adaptabilita a flexibilita

Jak se vaše obchodní potřeby vyvíjejí, může dojít k situaci, kdy potřebujete změnit typ nebo množství vozidel ve vašem vozovém parku. S operativním leasingem můžete snadno a rychle přizpůsobit svůj vozový park aktuálním potřebám bez zbytečných komplikací.

Předvídatelné výdaje

S TIP Trailer Services jsou náklady na údržbu a pneumatiky zahrnuty přímo do měsíčního leasingového poplatku. To znamená, že nemusíte řešit nečekané náklady na opravy či výměnu pneumatik, což vám umožní lépe plánovat a spravovat váš rozpočet.

Snížení rizika zůstatkové hodnoty

S operativním leasingem od TIP Trailer Services neleží riziko zůstatkové hodnoty vozidel na vašich bedrech. Pokud dojde k poklesu hodnoty vozidel na trhu, nebude to mít žádný dopad na vaše podnikání, protože riziko nese TIP.

Efektivita nových vozidel

Z hlediska efektivity a úspor nákladů jsou nová vozidla, jako například Volvo FH500 s technologií I-SAVE, výrazně úspornější ve spotřebě paliva ve srovnání s modely staršími několik let. Při průměrném měsíčním nájezdu 12 000 km může úspora paliva dosáhnout až 600 litrů, což při aktuálních cenách paliva představuje významnou finanční úsporu.

Mýto a tachografy

TIP Trailer Services pro rok 2024 opět objednává nová vozidla, takže klienti mají možnost si vybrat vozidla přizpůsobená přesně svým potřebám, ať už se jedná o specifickou výbavu, jako je barevná kabina, ADR, kompresor, hydraulika, různé typy pohonů, nebo o provoz vozidel mimo Českou republiku, kde je nutné zohlednit náklady na mýto v sousedních zemích a investice do nových tachografů.

Ve výsledku operativní leasing s TIP Trailer Services nabízí flexibilitu, finanční předvídatelnost a snížení rizika, což jsou klíčové faktory, které by měly firmy zvážit při rozhodování o správě svého vozového parku. 

Jako poskytovatel skutečného full servisu nabízí TIP Group zákazníkům v České republice jedno kontaktní místo pro všechny služby týkající se vozového parku: 

TIP Trailer Services Czech Republic s.r.o.

Zdibsko 495

250 67 Klecany

martin.lang@tip-group.com

tel: +420 727 899 789

www.tip-group.com

Zdroj
RedakceMartin Lang

Přečtěte si také

Back to top button