Silniční doprava

TIP Group slaví 55 let 

TIP Group slaví 55 let. TIP Group již 55 let poskytuje služby v oblasti pronájmu dopravní techniky a dynamicky reaguje na měnící se potřeby svých zákazníků.

Společnost TIP, která byla založena v roce 1968, představila koncept pronájmu návěsů na trhu v Nizozemsku a Kanadě. Od té doby se její působnost rozrostla do dalších zemí Evropy. Dnes je TIP uznávaným poskytovatelem komplexních služeb souvisejících s pronájmem dopravní techniky. Svým zákazníkům slouží prostřednictvím rozsáhlé sítě, která zahrnuje více než 130 poboček v 18 zemích Evropy a v Kanadě.

Společnost TIP se původně zaměřovala na leasing a pronájem nákladních vozidel a návěsů. Postupně však své služby rozšířila a nabízí rovněž údržbu a opravy jak pronajaté, tak i vlastní techniky zákazníků během celého jejího životního cyklu. Navíc se také věnuje prodeji použité dopravní techniky.

V roce 2020 rozšířila společnost TIP své služby o pokročilé digitální řešení TIP Insight, které zákazníkům umožňuje sledovat data o jejich technice v reálném čase. Díky analýze těchto dat mohou zákazníci zvyšovat svoji efektivitu v rychle se měnícím světě. V roce 2022 společnost přijala název TIP Group a stala se poskytovatelem služeb nabízejícím komplexní řešení pod jednou střechou.

TIP Group slaví 55 let

Pokud jde o firemní kulturu, společnost TIP se během svých 55 let existence neustále snaží o vytváření příjemného pracovního prostředí pro všechny své zaměstnance. V roce 2023 uznala mezinárodní autorita v oblasti pracovní kultury, Great Place to Work, společnost TIP Group jako jedno z nejlepších pracovišť ve Spojeném království z pohledu pracovní spokojenosti.

Společnost svým zaměstnancům nabízí příležitosti pro stálý kariérní růst. Nedávno zahájila dvě nové akademie – TIP Sales Academy a TIP Mechanic Academy – s cílem zdokonalovat profesní dovednosti svých zaměstnanců. TIP Group se také věnuje společenské odpovědnosti, a to prostřednictvím environmentálně přátelských postupů, vzdělávacích programů a charitativních aktivit.

Asi největší firemní totem v republice čeká na rebranding

„Více než na cokoli jiného jsem nesmírně hrdý na naše oddané zaměstnance, kteří každý den zajišťují prvotřídní služby zákazníkům v každém segmentu našeho podnikání. Lidé jsou srdcem našeho podniku a bez jejich tvrdé práce bychom nebyli schopni oslavovat úspěchy, které jsme dosud dosáhli“ říká Bob Fast, prezident a generální ředitel TIP Group.

TIP Group se v současné době nachází v další fázi svého vývoje a snaží se aktivně přijímat do budoucna inovativní a šetrnější přístupy k dopravě a logistice. V roce 2022 a 2023 byla tato společnost ohodnocena jako stříbrná v rámci hodnocení udržitelnosti od firmy Ecovadis a získala několik ocenění „nejlepší v oboru“ od společnosti Sustainalytics.

„V průběhu let jsme se neustále rozvíjeli a rostli spolu s dynamicky se měnícími trhy, přičemž jsme vždy dodržovali naše základní hodnoty a závazek k dokonalosti. Díky našim různorodým nabídkám a neustálým inovacím jsme dokázali nastavit nové standardy v našem odvětví a rozšířit naši působnost na celou Evropu. S ohledem na udržitelný rozvoj si představujeme budoucnost, která bude ekologičtější a která zanechá pozitivní stopu pro budoucí generace,“ řekl Bob Fast.

TIP Group ve světě

Společnost TIP Group, se sídlem v Amsterdamu v Nizozemsku, se řadí mezi přední poskytovatele služeb v oblasti vybavení v Evropě a Kanadě. Její hlavní specializací je pronájem a leasing zařízení pro silniční nákladní a intermodální dopravu. TIP Group také nabízí širokou škálu dalších služeb, jako je údržba a opravy vozidel, prodej použité techniky, ale i služby s přidanou hodnotou, například v podobě digitálních řešení. Pro více informací o společnosti a jejích službách můžete navštívit webové stránky TIP Group nebo sledovat její profil na LinkedIn.

Návěsy na skladě pro zákazníky

TIP Group v České republice

Společnost TIP byla založena v České republice v roce 2004, tehdy ještě pod názvem GE Equipment Services. V roce 2014 se společnost vrátila k původnímu názvu TIP. Největší akvizici v historii společnosti TIP realizovala v roce 2020, kdy se sloučila s německou firmou PEMA, která se zabývá pronájmem dopravní techniky. Díky tomuto sloučení má TIP po desetileté přestávce opět v portfoliu i motorovou techniku. TIP tak může nabídnout kompletní portfolio dopravní techniky, včetně tahačů návěsů, nákladních vozidel, terminálových vozidel a širokého spektra návěsové techniky.

Showroom pro nová vozidla ve Zdibsku

Martin Lang, country manažer pro Českou a Slovenskou republiku, se vyjádřil k charakteru své práce. „Jde o velmi dynamický obor, každý den přináší nové výzvy. V době covidu, války na Ukrajině, ekonomické stagnace a rostoucí inflace jsme museli hledat různá řešení. Již devátým rokem mě baví práce se zákazníky, ať už je řidič sám majitelem, nebo spolupracujeme s velkými nadnárodními společnostmi. Neustále se snažíme pro naše zákazníky získávat novou techniku, takže nemusí čekat několik měsíců na dodání tahačů z výroby. To je pro nás záležitost flexibility,“ uvedl Lang.

Jako poskytovatel skutečného full servisu nabízí TIP Group zákazníkům v České republice jedno kontaktní místo pro všechny služby týkající se vozového parku:  

TIP Trailer Services Czech Republic s.r.o.

Zdibsko 495

250 67 Klecany

martin.lang@tip-group.com

tel: +420 727 899 789

www.tip-group.com

Zdroj
Redakce

Přečtěte si také

Back to top button