Silniční doprava

BusLine míří ze severu na východ. 10 let bude částečně zajišťovat dopravu v Královéhradeckém kraji

Od neděle 7. března zajišťuje dopravu ve třech regionech společnost BusLine KHK s.r.o., která uspěla ve výběrovém řízení na následujících deset let. Cestující ocení zejména klimatizaci či wifi a ti starší pak zařazení nízkopodlažních autobusů.

BusLine KHK navazuje na expanzi skupiny BusLine do regionů České republiky. Od neděle 7. března poskytuje dopravní obslužnost třem oblastem Královéhradeckého kraje, konkrétně na Královédvorsku, Hradecku a Jičínsku. Cestující se mohou těšit na 57 nových autobusů různých délek českého výrobce SOR, ve flotile se dále bude nacházet 17 vozů zn. IVECO, 8 minibusů Dekstra, dvě vozidla SETRA jeden vůz ISUZU. Část vozů používá ekologické palivo CNG. Celkový roční objem dopravy v Královéhradeckém kraji by měl činit téměř 6 milionů kilometrů. Všechny autobusy jsou obrandované grafikou zadavatele s výrazným sloganem „Propojíme vaše cesty“.

Ve flotile je mimo jiné osm midibusů DEKSTRA (FOTO: BusLine)

Dopravní skupina BusLine právě v těchto dnech finišuje také nákup sta tisíc respirátorů pro své zaměstnance. Vzhledem k velmi složité logistice nyní povinného testování též připravuje mobilní testovací centrum takzvaný COVID TEST BUS umístěné ve speciálně upraveném autobusu. V rámci prvního týdne rozjezdu nové desetileté smlouvy bude také skupina BusLine po dohodě s Královehradeckým krajem rozdávat respirátory všem cestujícím zadarmo. „Cestujících ubývá a smysl toho co jsme se rozhodli udělat je, aby cestující byli v bezpečí a pokud už do autobusu nastoupí a jako dopravce jsme za to rádi, tak jim dáme nový ochranný prostředek vyrobený v EU,“ uvádí dále Jakub Vyskočil, majitel skupiny BusLine.

Skupina BusLine patří do první pětky společností zajišťujících městskou hromadnou dopravu či příměstskou autobusovou dopravu v ČR. Původně působila v Libereckém kraji, v minulých letech však rozšířila svou působnost na celé území České republiky, od letošního března obsluhuje tři oblasti Královéhradeckého kraje a uspěla i v desetiletých tendrech v krajích Pardubickém a Jihočeském.

Skupina BusLine zaměstnává k datu poslední konsolidované uzávěrky 781 zaměstnanců a na jejích linkách po celé České republice jezdí na pět set autobusů.

Back to top button