Různé

ČPP v soutěži Zlatá koruna

ČPP v soutěži Zlatá koruna. Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) získala v jubilejním 20. ročníku soutěže Zlatá koruna celkem 3 medailová ocenění.

Obhájila zlato za Pojištění podnikatelů a průmyslu, také stříbro za produkt Autopojištění Combi Plus IV. A navíc získala také v kategorii životní pojištění bronzovou korunu za produkt NEON Life.  

ČPP v soutěži Zlatá koruna

„Máme radost z našeho úspěchu, podobně jako ve sportu, obhájit získaná ocenění je mnohdy kolikrát těžší. Konkurence na trhu je obrovská a vy musíte prokázat, že jste neslevili ze svých kvalit, že na to máte a ocenění si zasloužíte. A my jsme ke zlaté a stříbrné koruně z loňského ročníku letos přidali také bronz za náš produkt životního pojištění Neon Life,“ s uspokojením komentoval výsledky soutěže Jaroslav Besperát, předseda představenstva ČPP.  „Velmi si vážíme ocenění od odborné poroty, které je pro nás důkazem, že jsme dokázali udržet kvalitu služeb a inovovat naše produkty tak, aby obstály u odborníků a zároveň byly jistotou pro naše klienty,“ doplnil Jaroslav Besperát.

V roce 2021 ČPP meziročně rostla podle statistik České asociace pojišťoven o 9,4 % a stala se tak druhou nejrychleji rostoucí pojišťovnu žebříčku Top 10. Celý pojistný trh přitom rostl jen polovičním tempem, o 4,4 %. V neživotním pojištění ČPP rostla v objemu produkce o 10,2 %, v životním pojištění o 6,8 %. S tržním podílem 8,1 % si drží pozici páté největší pojišťovny na domácím trhu. Celkem spravuje přes 2,3 miliony smluv a jejich služeb využívá více než 1,3 milion klientů. V oblasti pojištění vozidel ČPP patří na českém trhu k lídrům. V povinném ručení je s počtem přes 1,4 milionu vozidel trojkou na domácím trhu. 

„Za nejdůležitější považuji v podnikání důvěru. Ruku v ruce s ní jde stabilita, spolehlivost, ale také kvalita produktů a rychlost řešení pojistných událostí. A to všechno jsme dodrželi i v mimořádně náročné době poznamenané koronavirovou krizí. Navzdory situaci jsme chod a výkon ČPP dokázali udržet na standardní úrovni, s využitím řady digitalizačních technologií.  Museli jsme se vypořádat i s tornádem na Moravě a dalšími živelními pohromami loňského roku, kdy klienti spoléhali na naši pomoc. Naši klienti a pojistní makléři si znovu ověřili, že i v takovéto vypjaté a nečekané situaci držíme slovo a jsme připraveni jim vyjít maximálně vstříc,“ zdůraznil Jaroslav Besperát. 

Soutěž Zlatá koruna již 20 let oceňuje nejlepší finanční produkty, přináší objektivní obraz českého finančního trhu a spotřebitelům nabízí užitečné vodítko pro výběr služeb. V jednotlivých soutěžních kategoriích posuzuje produkty odborná porota Finanční akademie Zlaté koruny, která je složená z nezávislých odborníků. V čele poroty stojí Rada Finanční akademie. Záštitu nad projektem letos převzali ministr financí ČR Zbyněk Stanjura a guvernér České národní banky Jiří Rusnok. 

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button